Använd design i ditt företagande

By Date: 2015/06/16 in Design

hand med penna som ritar

Design är något otroligt viktigt för alla företag. För större företag är oftast även en design som kan anses dålig otroligt väl genomtänkt med ett klart syfte. 

Dålig design?

Google var länge kända för att ha dålig design. Detta var dock inte något som berodde på okunskap utan helt enkelt om en designfilosofi som fokuserade på användarvänlighet för förenkling. Detta gjorde att företagets sidor och tjänster var väldigt enkla och avskalade i stilen. Googles startsida är det perfekta exemplet på detta med endast en logotyp, sökruta och två knappar. Det finns en historia från Google där utvecklarna under ett tag från och till fick mail med endast ett tvåsiffrigt tal. Till en början förstod de inte vad det handlade om men listade till slut ut att det var antalet ord som fans på startsidan. Varje gång de höjdes blev personen som mailade argt och påpekade med de två siffrorna höjningen. Något som konstigt nog utvecklarna ansåg hjälpte.

Grafik

Många företag arbetar i olika stor utsträckning med grafik. Det kan handla om bilder från företagets arbete, illustrationer eller en del av företagets arbete. Hos vissa företag är designens vikt tydligare än hos andra. För företag som arbetare med spel är designen av spelen på högsta vikt. För det första så måste spelen vara enkla nog att använda så att man inte minst spelare. För det andra måste de vara tillräckligt grafiskt intressanta för att locka till sig spelarna i första början. Just casinospel är ett område där grafiken de senaste åren har fått ett otroligt uppsving där de flesta nu har grafisk kvalitet i världsklass.

Design är kommunikation och funktion

Det viktigaste att komma ihåg oavsett vad man designar är att designen är kommunikation och funktion. För att en design skall vara bra krävs det både att funktionen av det man designat är tillräckligt bra och att designen kommunicerar rätt känsla eller idé till åskådaren.