Har du rätt kompetens för att utveckla ditt företag?

By Date: 2014/11/14 in Design

I vår moderna värld blir våra arbetsuppgifter allt mer nischade. Vi är inte längre bara ”arbetare” eller ”tjänstemän” utan sanitetstekniker respektive ekonomiansvarig. I och med denna mer tydliga profilering blir det allt viktigare för företag att hitta precis rätt person till varje position, då det effektiviserar hela organisationen.

Skickligheter

Dagens arbetslöshetsnivåer gör att många måste nöja sig med deltidsjobb – vilket har lett till bemanningsföretagens blomstring. Dessa företag har därför väldigt många olika kompetenser att erbjuda, och det gör att företag enklare kan hyra in ”skräddarsydda” löntagare under en limiterad tid som passar perfekt för den arbetsuppgift som ska utföras.

Samtidigt tycker många arbetsgivare att just rekrytering av kompetenta medarbetare är en av de största utmaningar de ställs inför, skriver Svenska Dagbladet. Att inse den potential som finns i bemanningsbranschen kan därför löna sig. Avtalet görs med företaget i sig och inte personen – skulle din organisations behov förändras kan du alltså enkelt se till att få en bättre matchad kompetens via din bemanningspool. I storstäderna finns det gott om bemanningsföretag och agenturer som specialiserar sig på att hitta just den profil du behöver, så att du kan ägna dig åt annat. Headagent är ett av de företag som är inriktade på headhunting i Stockholm.

Headhunting är helt klart en framtidsbransch, med alla bemanningsföretag som just nu skördar stora framgångar samtidigt som HR-avdelningarna på företag i många olika områden växer starkt. Om du söker personal till ditt företag och vill vara säker på att du får den rätta kompetensen för jobbet bör du utnyttja resurserna som finns tillgängliga inom bemanning och profilsökning.