Tämj idéstormen

By Date: 2015/05/08 in Design

Som företagare är man oftast fylld av idéer, de flesta som man måste förkasta på grund av brist på tid. Hur gör man då för att effektivt och på ett bra sätt spara dem så att de finns kvar inför framtiden?

storm på väg in

Dagbok

Att skriva dagbok är något som har blivit förhållandevis ovanligt, trots att det kan vara ett så bra utlopp för både kreativitet och känslor. Att få behandla dagens uttryck och idéer medför många fördelar. En av dessa är att man genom den schemalagda dagbokstiden även får en möjlighet att reflektera över allt som hänt och dessutom förutsättningslöst tänka framåt.

Anteckningsbok

Att förutom dagboksskrivandet även använda sig av en anteckningsbok där man kan anteckna sina tankar och idéer direkt då de dyker upp är ett väldigt bra komplement. Inom kreativa industrier är det nästintill obligatoriskt att bära med sig anteckningsbok, märket Moleskine. Om man själv vill bli en del i den skaran så finns böckerna att köpa på bland annat Kalenderkungen.

Blogg

Om man ogillar känslan av fysiskt papper så finns det självklart digitala alternativ på ovanstående förslag. Att skriva en blogg kan vara ett bra alternativ till dagboksförfattandet. Då det är publikt förlorar du en viss del av de förutsättningslösa reflektionerna men vinner istället en dialog med andra som delar intressen och funderingar. Anteckningsboken kan antingen ersättas av publika uttryck på Twitter eller genom appar på mobiltelefonen. Vilken app som är bäst skiljer sig åsikterna om, det bästa är att själva testa några av alternativen och se vad man trivs med.